SAL Què és?


Vaig començar aquesta pàgina per aclarir a la gent que s'inicia a la costura que volia dir SAL, ja que quan entrava als blogs de patchwork veia entrades que convidaven a fer-lo i me va picar la curiositat que es referien aquestes sigles.
Així com m'he anat endinsant al món de les manualitats i de la costura he anat aprenet que no només hi ha SAL, si nó que també hi ha KAL, CAL, i altres noms que van posant les companyes que els organitzen com: tejijuntas.

Començaré pel primer que és pel que vaig cercar l'informació.

El SAL ve de l'anglès "SEWING ALONG" que vol dir, més o menys  "al llarg de la costura". Això vol dir que cosirem tots junts, al mateix temps, al llarg o durant tot el projecte i tots l'acabarem més o menys juntes.

Aquí vos deix una definició que crec que ho explica molt bé, està treta d'un foro de Punt de Creu i diu així:


Lo que se refiere a Sal, son trabajos que vamos haciendo en casa siguiendo las instrucciones de quien tiene a cargo el grupo. 

Nos inscribimos en el Sal que deseamos participar, de acuerdo a los plazos que se indican, luego la moderadora del grupo nos va haciendo llegar los gráficos para ir trabajando, posteriormente subimos las fotos conforme tenemos listos los objetivos, hasta que se concluya.

Una altra modalitat son els intercanvis que també he tret l'explicació del mateix foro:

El enviarnos unas a las otras diversos trabajos, son los intercambios, para ello hay que inscribirse en el post que corresponda, al cumplirse el plazo de registrarse se hace llegar a cada una el nombre y dirección de su amiga secreta.



Com podeu veure a dalt, totes les sigles acaben amb AL que significa "along" i si ho traduim, com he dit abans voldria dir teixir junts (varies persones al mateix temps) un mateix projecte, i la primera lletra ens indica amb quina tècnica està fet. És a dir, C= Crochet (ganxet), K= Knit (agulles de mitja o punt) i S= Sewing (costura).
Per tant, 
   SAL és un projecte de costura 
   KAL és un projecte de punt amb agulles
   CAL és un projecte de ganxet

Per una altra banda també tenim el DIY ("Do It Yourself"), que és que un mateix fabriqui o arregli coses, de manera que estalviam doblers, ens entretenim i aprenem al mateix temps. És a dir, es una forma d'autoproducció. També ho podem trobar amb les sigles HTM O HUM.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada